5 Vaznih saveta za sigurno putovanje

Putovanje kolima je jeftinije nego avionom, pogotovo ako obilazite više mesta. Zato je putovanje kolima najpopularnije i ljudi se najčešče odlučuju da na put idu kolima. Bilo da putujete sami ili sa nekim, veoma je važno da vodite računa o bezbednosti sve vreme tokom vožnje. Morate da budete spremni na sve, bez obzira da li putujete u gusto ili retko naseljenjo mesto.
Alex S Line Vam preporučuje par saveta kako da vam sledeće putovanje  bude sigurno  i uspešno.

Podelite sa nekim vašu putanju

Ako ste detaljno isplanirali put, obavezno ga podelite sa nekim od najbližih prijatelja. Čak i delimične informacije mogu da budu korisne u slučaju da se nešto desi.

 Ponesite  neko nesmrtonsno oružje za samoodbranu 

Ovo se posebno odnosi ako idete u slobo naseljene krajeve. U Americi je najpopularniji tejzer, dok mi u Srbiji najčesće koristimo nesto od alata za popravku kola :)  Izbor ostavljamo vama ali sto je sigurno, sigurno je.

 Poskidajte na vreme korisne aplikacije

Danas postoje aplikacije skoro za sve. Tako da bi tokom puta trebalo da imate aplikacije za najbližu benzinsku pumpu, bolnicu i odmaralište. Moramo napomenuti da nekada i one znaju da zakazu pa je poželjno imati i mapu sa sobom.

Budite odmorni tokom vožnje

Najčesce nesreće se dešavaju kada vozač zaspi za volanom. Ne želite da budete jedan od ovih vozača koji će povrediti sebe ili nekog drugog u isto vreme.  Pogotovo se preporučuje spavanje u nepoznatim mestima i na taj način značajno smanjujete šansu za nekim udesom.  U ovakvim situacijama  treba koristiti znake za zaustavljanje i tu se lepo odmoriti.

Pribor za hitnu pomoć

Ne dozvolite da vas manja povreda skrena sa kursa. Budite spremni za svaku vrstu incidenta sa opremom za putovanje. Oprema nije skupa i ne dozvolite da vam manjak te opreme upropasti putovanje.